Velikonoční vaječné pohoštění
Variace na studené pohoštění z plněných vařených vajec. Připravte krémové vaječné pěny na několik způsobů a naplňte jimi vydlabané bílky. Ať už se rozhodnete pro směs pikantní, s vůní kurkumy nebo variantu s matjesem, všechny budou výborné.
Suroviny pro 15 kusů
30 půlek
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 484 kJ / 2 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,71 g |
| Tuky | 199,70 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 4,13 g |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 7,60 g |
| Sacharidy | 22,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1) Vařená vejce oloupeme a překrojíme na poloviny. Žloutky vyndáme do misky, rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem, majonézou, hořčicí a jemně nakrájenými okurkami. Vyšleháme krém, dochutíme solí a pepřem a vidličkou naplníme bílkové půlky. Posypeme sladkou uzenou i chilli paprikou dle chuti a přidáme nasekanou petrželku.
Krok 2: 2) Vejce oloupeme a přepulíme. Z půlek vajec vyndáme žloutky, rozmačkáme vidličkou a rozšleháme s máslem, sýrem nebo tvarohem. Ochutíme hořčicí, kurkumou a solí s pepřem. Naplníme jednorázový cukrářský sáček, nastříkáme do bílkových půlek, ozdobíme kouskem červené papriky a posypeme nasekanou pažitkou.
Krok 3: 3) Vejce oloupeme a rozpulíme. Žloutky vydlabeme. Ze žloutků, másla, čerstvého sýra a sardelové pasty vyšleháme krém a naplníme bílkové půlky. Na každou dáme kousek matjesa nebo malou lžičkou kaviáru a ozdobíme nasakanou natí cibulky.
Zveřejněno 10. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZQOr
Moje poznámka
Velikonoční vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZQOr
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 8 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 31 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 32 minutami
Vánočka II
boomgo před 46 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 2 hodinami
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
hořčice,
máslo,
majonéza,
okurky sterilované,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
chilli,
petrželka,
vejce,
máslo,
sýr,
kurkuma,
hořčice,
sůl,
pepř,
pažitka,
paprika čerstvá červená,
vejce,
máslo,
sýr,
pasta sardelová,
matjes,
cibulka
Komentáře (5)