Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 635 kJ / 7 561 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,98 g |
Tuky | 465,96 g |
Vláknina | 31,20 g |
Cholesterol | 2,35 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 704,26 g |
Postup přípravy
Smetanu přivést do teploty skoro k varu.
Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým mixérem, aby se tuk pěkně spojil.
Dát do misky, přiložit přímo na ganache fólii, aby se neudělal škraloup a dát do druhého dne do ledničky vychladit.
Druhý den vyšlehat spolu i se smetanou ke šlehání. Krok 2: Čokoládový krém:
Postupujeme stejně jako u vanilkového krému.
Před plněním dortu vychlazenou směs vyšlehejte do pevného krému. Ke konci šlehejte raději pomaleji, aby se krém nepřešlehal. Krok 3: Vanilkový korpus s kousky čokolády o průměru 23 cm:
Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypte postupně cukr a zvyšte šlehání na maximum. Krok 4: Žloutky našlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojte, přidejte nastrouhanou čokoládu, prosátou mouku ve 2-3 dávkách a nakonec olej. Krok 5: Těstem naplňte formu a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut.
Pak snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších cca 15 minut, až je korpus upečený. Krok 6: Čokoládová poleva:
Rozehřejeme smetanu, přidáme čokoládu, rozpustíme. Dobře promícháme, necháme trochu vychladit a na závěr polijeme pěkně dort.
Dáme do lednice ztuhnout a pak už můžeme zdobit.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Moje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
med,
esence vanilková,
smetana ke šlehání,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
olej rostlinný,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (6)