Ovocná marmeláda
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že i ty kupované obsahují větší podíl jablek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 076 kJ / 2 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,42 g |
Tuky | 4,67 g |
Vláknina | 41,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 657,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz s cukrem svaříme a až pustí šťávu propasírujeme ho.
Krok 2: Jablka a broskve rozmixujeme, do tohoto pyré přidáme rybízovou šťávu, šťávu z pomeranče a citronů, (celkem potřebujeme 1 kg ovocné směsi) a vsypeme želírovací cukr a kyselinu citronovou.
Krok 3: Za stálého míchání přivedeme k varu a sbíráme pěnu. Vaříme nejméně 5 minut od bodu varu. Trošku si dáme na talířek a zjistíme, jak marmeláda želíruje.
Krok 4: Vmícháme rum a naplníme připravené skleničky. Otřeme okraje, ihned uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Po pěti minutách je obrátíme zase zpět.
Zveřejněno 9. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7Zn
Moje poznámka
Ovocná marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7Zn
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 11 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 16 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 4 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 9 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 11 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 11 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 12 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krupice,
jablko,
broskve,
pomeranče,
citron,
cukr želírovací,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (1)