Avokádová křepelčí vejce
Maličká křepelčí vajíčka jsou velmi vhodná na ozdobení studených mís a obložených talířů. Jsou uvařená natvrdo, oloupaná a rozpůlená, bílky naplněné omáčkou z rozmixovaných žloutků, avokáda, medové hořčice a majonézy.
Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 500 kJ / 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,52 g |
Tuky | 12,88 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 22 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 0,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme vejce natvrdo (4 minuty). Po uvaření ihned zchladíme ve studené vodě. Oloupeme skořápku a omyjeme vejce od zbylých částeček skořápek.
Krok 2: Vejce rozřízneme podélně na polovinu a opatrně vyjmeme žloutky, které dáme do misky.
Krok 3: Ke žloutkům přidáme zbylé ingredience a vše rozmixujeme tyčovým mixerém.
Krok 4: Žlotkovou omáčku dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme ji do uvařených bílků.
Krok 5: Na talíři můžeme posypat sladkou paprikou a pažitkou.
Zveřejněno 19. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Avokádová křepelčí vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjy2
Moje poznámka
Avokádová křepelčí vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjy2
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 14 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 54 minutami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 1 hodinou
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 4 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Suroviny:
vajíčka křepelčí,
majonéza,
hořčice medová,
smetana zakysaná,
avokádo,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
pažitka
Komentáře (1)