Čočka s křepelčím vejcem

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Luštěniny 0 názorů

Suroviny

300 g zelené drobnozrnné čočky
3 křepelčí vajíčka
100 g uzené krkovice bez kosti
100 g baby mrkve
2 šalotky
2 stroužky česneku
ocet
balzamikový ocet
100 g cherry rajčátek
olivový olej
sůl, pepř
petrželka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Čočku nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, dolijte ji.

  2. Křepelčí vajíčka uvařte ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníte praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky.

  3. Uzenou krkovici nakrájejte na kostičky, na kostičky nakrájejte i mrkev a šalotku, posekejte stroužek česneku a petrželku. V pánvi na olivovém oleji orestujte nejprve česnek se šalotkou a slaninou, pak přihoďte mrkev a chvilku restujte.

  4. Když je čočka hotová, tak ji osolte, zalijte kapičkou balzamikového octa a promíchejte s orestovaným zeleninovým základem – ale jen s půlkou základu, do druhé půlky vhoďte na chvilku podusit nakrájená rajčátka.

  5. Čočku ochuťte nasekanou petrželkou a servírujte s křepelčími vejci, kolem dokola dejte orestovaná rajčátka.

Poznámka

Recept byl připravován dle webu fresh.iprima.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čočka s křepelčím vejcem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: čočka s křepelčí vajíčka

Zapomněl/a jsem heslo