Skotská křepelčí vejce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 944 kJ / 465 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,40 g |
Tuky | 24,25 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 4,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2020 14:46
Eja57: S těmi nůžtičkami na loupání křepelčího vajíčka skvělá vychytávka!
Dík, že jsi se podělila o nápad!
Dík, že jsi se podělila o nápad!
15. 8. 2020 13:53
Eja57: To je ono, jsi chirurg, ja nic moc
15. 8. 2020 13:15
bofinka: já do křepelčích vajíček na oblé straně dělám ostrými nůžtičkami na manikůru špičkou malou dírku, a pod tekoucí studenou vodou ještě kousíček nastříhnu a pak opatrně po kouskách loupu...
15. 8. 2020 12:30
Eja57: Pochopitelne, ze je treba je prudce ochladit. Problem je jejich skorapka , nebot tvrda jako kamen a vajicko malinke.
"Tukani" o desku vajicku natvrdo nevani. S vajickem na hnilicko je problem, poskodi se. Chtelo by to nejake horne pidi kladivko, proste prace pro chirurga
"Tukani" o desku vajicku natvrdo nevani. S vajickem na hnilicko je problem, poskodi se. Chtelo by to nejake horne pidi kladivko, proste prace pro chirurga
15. 8. 2020 12:03
Eja57: Děkuji za hezký a milý komentář, i za to, že jsi se receptem tak podrobně zabývala, toho si moc vážím! Ty křepelčí "mrňousky", jak jim trefně říkáš, uvařit na hniličku je asi dost velké umění, u nich rozhoduje snad i jen pár vteřin navíc. No čas v receptu na jejich vaření je v tom případě zbytečně velký, na to by stačilo jen jeden a půl minuty (maximálně), že jo. Možná i jen jeden a čtvrt minuty. Jestli ten recept vyzkoušíš, tak prosím o tom písni, nebo dokonce kdyby byla fotečka i od tebe, také máš moc pěkné fotografie. Děkuji ještě jednou za komentář, a přejí mnoho zdaru!
15. 8. 2020 12:02
bofinka: no právě - Mojetara to popisuje do detailu u vajec obvyklé velikosti, klíčem k úspěchu je podle mne ponoření do ledové vody a nechat vajca tam pár minut....
15. 8. 2020 11:50
Eja57: Problem neni uvarit krepelci vejce nahnilicko, ale pak je oloupat tak, aby se neposkodil zloutek
15. 8. 2020 11:34
tejaja (moderátorka): Děkuji za tak velikou pochvalu, té si opravdu považuji! Máš úplnou pravdu, že fotka recept nedělá. Ale když ona ta fotka recept "prodává", ne každý má tu trpělivost, aby si recept bez fotky pročetl, nebo dokonce představil. Ale tvoji pochvalou jsem opravdu poctěna! Děkuji ještě jednou za krásný komentář!
15. 8. 2020 11:07
Líbí se mi ochucení té masové obalovací směsi
Ze zvědavosti jsem projela asi všechna skotská vejce tady na TOPkách - jen 2x ( RubyRom a Mojetara - tam je moc hezký popis přípravy vajec) jsou tak jak to má být - žloutek po rozkrojení ještě maličko tekutý Z asi tří pokusů v životě se mi to tak povedlo jednou...jinak prostě vejce natvrdo
Takže tohle je výzva...jak u těch mrňousků trefit čas....rozhodně vyzkouším...z těch prťat jednoudohubky
Ze zvědavosti jsem projela asi všechna skotská vejce tady na TOPkách - jen 2x ( RubyRom a Mojetara - tam je moc hezký popis přípravy vajec) jsou tak jak to má být - žloutek po rozkrojení ještě maličko tekutý Z asi tří pokusů v životě se mi to tak povedlo jednou...jinak prostě vejce natvrdo
Takže tohle je výzva...jak u těch mrňousků trefit čas....rozhodně vyzkouším...z těch prťat jednoudohubky
15. 8. 2020 07:38
MamlajdaD: Chutnalo aj mne aj vnučke. Ja dávam viac na recept ako na fotku. Pekná fotka ešte nič nehovorí o chuti a recepte ako takom. To môžem povedať Až po ochutnaní. A tvoje recepty sa mi páčia, jednoduché a chutné.
14. 8. 2020 20:10
tejaja (moderátorka): Já děkuji na stotisíckrát tobě! Za vyzkoušení! A jsem ráda, že ti chutnalo! Díky tvým krásným fotkám (i s fotopostupem! ) se teď ten recept snad víc uplatní. Taže za ty fotky také mockrát děkuji, recept s fotkou je přecejen něco jiného, než bez fotky, kuchaře nebo kuchařku spíš zaujme. Ještě jednou děkuji a moc zdravím!
14. 8. 2020 19:42
Škoda, že tak pekný recept má tak málo palčekov. Mala som prepeličie vajíčka z domáceho chovu, mäso som nedala kuracie, ale morčacie. Vták ako vták. Ďakujem za pekný recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Skotská vejce jsou podobně tajemná jako lochnesská příšera. Víte, jak je správně udělat?
Křepelky v naší kuchyni: Mají stejné využití jako kuřata, ale ještě něco navíc
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: křepelčí vejce syrová křepelčí vejce recept skotská křepelčí vejce recept s křepelčiho masa mleté maso křepelčí vajíčka křepelčí vejce
Suroviny: vajíčka křepelčí, maso kuřecí mleté, petrželka, hořčice, sůl, olej, mouka hladká
Skotská křepelčí vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4BBJ
12 názorů