Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na přepuštěném másle a dochutíme česnekem a petrželovou natí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 662 kJ / 397 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,87 g |
Tuky | 39,91 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Solamylem (udělá kůrčičku). Krok 3: Do rozehřáté pánve dáme olej a filety opečeme z jedné strany dozlatova cca 4 minuty, přidáme přepuštěné máslo, filety otočíme a opékáme z druhé strany. Krok 4: Přes filety přeléváme lžící rozpuštěné máslo a opékáme do zlátnutí. Jakmile začne ryba zlátnout, vypneme plotýnku a přihodíme na půl minuty plátky česneku. Dáme pozor, aby se nespálil, filety posypeme nasekanou natí a odstavíme. Krok 5: Podáváme na dušené basmati rýži přelité česnekovým máslem z pánve, s plátkem citronu. Hodí se i různě upravené brambory a salát dle vlastní chuti.
Zveřejněno 25. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZq33
Moje poznámka
Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZq33
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 6 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 12 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 2 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 3 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 3 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 3 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 5 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 6 hodinami
Suroviny:
treska,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
solamyl,
olej olivový,
ghee,
česnek,
petržel,
citron
Komentáře (3)