Marcipánové brambory (Marzipan Kartoffeln)
Marcipánové brambory v sobě snoubí chuť mandlí, pikantního likéru a kakaa. Jsou ideální jako cukroví, které připravíte na poslední chvíli, protože vzniklé těsto může okorat nebo naopak zvlhnout.
Suroviny pro 60 kusů
60kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 404 kJ / 2 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,50 g |
Tuky | 134,50 g |
Vláknina | 44,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 324,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Neloupané mandle zalijeme vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené. Až voda trochu zchladne, stáhneme z mandlí slupky a propláchneme je.
Krok 2: V mixéru je zpracujeme na jednolitou hmotu. Motor by se mohl začít přehřívat, proto mandle meleme po částech. Pak k nim přidáváme po částech cukr, aroma a alkohol.
Krok 3: Vzniklá hmota může být lepkavá, můžeme ji nechat trochu ztuhnout v lednici. Mokrýma rukama z ní formujeme kuličky, které jen velmi zlehka poválíme v kakau. Můžeme je vytvarovat i jako opravdové brambory - s důlky a ďubkami.
Zveřejněno 21. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánové brambory (Marzipan Kartoffeln)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wGG3
Moje poznámka
Marcipánové brambory (Marzipan Kartoffeln)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wGG3
Nejnovější recepty
Kakaová cuketová buchta jako mini zákusek
Přidáno před 9 hodinami
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté knedlíky s borůvkami jako od babičky
Přidáno před 10 hodinami
Květákové placičky se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené žemle s cuketovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Plněné řepné listy
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová květáková polévka
RobertM před 4 minutami
Zapečený sýrový květák
m.vanouskova@seznam.cz před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
alcerm před 7 hodinami
Jablková nutela
Kate86 před 10 hodinami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 11 hodinami
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 11 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 11 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 11 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 13 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kattyy před 13 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
mandle,
mandlové aroma,
likér mandlový,
kakao
Komentáře (3)