Trnkový grog
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím netradičních přísad. Nebudete litovat.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 409 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si suroviny - u pomeranče a citronu odkrojte kůru nebo použijte bio plody.
Krok 2: Nalijte do kastrůlku 140 ml vody, vložte koření, citron, pomeranč a 1 kávovou lžičku třtinového cukru.
Krok 3: Přiveďte k varu, pak stáhněte a nechte ohřívat suroviny pod borem varu cca 15 minut, aby se uvolnily chutě koření. Ideálně pod pokličkou.
Krok 4: Do sklenice dejte Troussepinéte a Tuzemák (kdo chce silnější grog, dá si 30 ml).
Krok 5: Přilejte ohřátou vodu a můžete si začít užívat tohoto nevšedního grogu!
Zveřejněno 26. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trnkový grog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PVK
Moje poznámka
Trnkový grog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PVK
Nejnovější recepty
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované zeleninové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Řepné palačinky s tvarohovým krémem a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dort zlatá cihla
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 59 minutami
Džem z červeného rybízu
douver před 2 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 2 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 3 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 4 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 4 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 4 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 5 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 8 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
rum,
citron,
cukr třtinový,
skořice,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (2)