Trnkový grog
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím netradičních přísad. Nebudete litovat.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 409 kJ / 98 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si suroviny - u pomeranče a citronu odkrojte kůru nebo použijte bio plody.
Krok 2: Nalijte do kastrůlku 140 ml vody, vložte koření, citron, pomeranč a 1 kávovou lžičku třtinového cukru.
Krok 3: Přiveďte k varu, pak stáhněte a nechte ohřívat suroviny pod borem varu cca 15 minut, aby se uvolnily chutě koření. Ideálně pod pokličkou.
Krok 4: Do sklenice dejte Troussepinéte a Tuzemák (kdo chce silnější grog, dá si 30 ml).
Krok 5: Přilejte ohřátou vodu a můžete si začít užívat tohoto nevšedního grogu!
Zveřejněno 26. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trnkový grog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PVK
Moje poznámka
Trnkový grog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PVK
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 14 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 3 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 3 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 3 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 3 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 3 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 4 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Tataráček
magdalenka před 4 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 4 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
rum,
citron,
cukr třtinový,
skořice,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (2)