Kebab pro vegetariány
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a vytvoříme šišky, které osmažíme dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 494 kJ / 1 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,13 g |
| Tuky | 15,84 g |
| Vláknina | 63,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,91 g |
| Sůl | 8,92 g |
| Sacharidy | 203,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme ji na cca 30 minut do vody.
Krok 2: Do mísy vložíme nakrájené zelí. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, bramboru, oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zázvor. Ochutíme solí a kořením.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a připravenou směs orestujeme, přibližně 5-10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 4: Čočku slijeme a vložíme do vyšší nádoby. Přidáme k ní nakrájenou petržel, citronovou šťávu a ponorným mixerem rozmixujeme.
Krok 5: Rozmixovanou čočku promícháme s připravenou zeleninovou směsí. Přidáme strouhanku a prášek do pečiva, důkladně promícháme.
Krok 6: Utvoříme menší šišky - kebaby. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme je dozlatova.
Zveřejněno 27. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kebab pro vegetariány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJn93
Moje poznámka
Kebab pro vegetariány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJn93
Nejnovější recepty
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 14 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 18 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 23 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno 4. 12. 2025 08:54:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicové cukroví z lisu na česnek
Diesel před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
be.amenity před 1 hodinou
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
be.amenity před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Janule25 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Stefi.f před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 6 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 10 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 11 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 11 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
zelí bílé,
cibule,
mrkev,
brambory,
česnek,
zázvor čerstvý,
sůl,
koření garam masala,
pepř cayenský,
prášek do pečiva,
strouhanka,
pepř mletý,
petrželka,
citron,
olej olivový,
olej
Komentáře (9)
Nadi, nevařila, byla namočená, rozmixovaná na jemnou kaši a potom se tepelně zpracuje smažením. Inspiroval mě recept, který jsem před časem viděla na youtube, ale asi by nebyl vůbec problém čočku předem uvařit a až potom rozmixovat.