Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s kopečkem šlehačky ke kávě, nebo jen tak na chuť, jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 118 kJ / 4 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,57 g |
Tuky | 328,48 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 797 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 257,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme korpus. Všechny suroviny spolu rozmixujeme, výborně to jde v širší sekací nádobě (z výbavy tyčového mixéru).
Krok 2: Rozmixovanou hmotu vložíme do rozepínací dortové formy (průměr 24 cm, dno vyložené pečicím papírem) a stěrkou ji rovnoměrně urovnáme po celé ploše formy. Utužíme a natlačíme pěstí nebo skleničkou se širokým, rovným dnem až do okrajů formy a pokud to jde, i kousíček výš, po jejích stěnách.
Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 10 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme krém. Pistáciovou pastu dobře promícháme a odebereme do mísy. Přidáme i ostatní suroviny a vše spolu dobře ušleháme. Pasta se zašlehává pomaleji, je třeba s tím počítat.
Krok 5: Z trouby vytáhneme předpečený korps, urovnáme na něj náplň a vrátíme do trouby. Po 20 minutách pečení teplotu snížíme na 120 °C a pečeme ještě 40 minut.
Krok 6: Hotový cheesecake necháme v pootevřené troubě zvolna vychladnout, a teprve pak moučník uložíme do lednice.
Zveřejněno 22. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQrz
Moje poznámka
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQrz
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 51 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Suroviny:
mouka hladká,
mouka mandlová,
mouka ovesná,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mascarpone,
jogurt bílý,
cukr,
vejce,
vanilka,
pistáciová pasta
Komentáře (4)