Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Sezóna jablek se chýlí ke konci a je potřeba je zpracovat. Zkuste tento výborný nedělní dezert. Na tmavém nízkém korpusu je osvěžující náplň doplněná lehkým, mírně sladkým krémem. Kdo má rád víc sladké, může do krému přidat cukr.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 972 kJ / 2 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,80 g |
Tuky | 112,53 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 291,20 g |
Postup přípravy
Vejce rozdělíme, žloutky dáme do misky a z bílků se špetkou soli ve šlehací míse šleháme sníh. Jakmile sníh začne houstnout přidáme cukr a došleháme dotuha. Poté postupně zašleháme žloutky. Krok 2: Promícháme prosátou mouku se solamylem, kakaem a práškem a zlehka vmícháme do ušlehaných vajec. Navrstvíme na připravený plech, urovnáme a dáme péct. Po 5 minutách snížíme teplotu o 10 °C a dopečeme 8-10 minut (podle vlastní trouby). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Zatímco se pekl a chladl korpus pokrájíme na plátky oloupaná, vyjadřincovaná jablka.
Ta dáme do hrnce, přidáme 250 ml vody, cukr dle kyselosti jablek (nebo chuti) a dusíme doměkka. Rozmícháme pudink ve zbylých 150 ml vody a s jablky povaříme do zhoustnutí. Krok 4: Do vlahé jablečné směsi přidáme rybíz a navrstvíme směs na korpus, uhladíme a necháme zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy tvaroh, šlehačku, pudink bez vaření (obsahuje cukr) a měkké máslo. Krok 5: Vše ušleháme do hustého, hladkého krému, necháme 10 minut ustát a poté navrstvíme na jablečnou směs. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo jen kakaem nebo sekanými ořechy. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy.
Zveřejněno 12. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81gR
Moje poznámka
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81gR
Nejnovější recepty
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 4 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 21 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra jablkový koláč
Eva_H před 20 minutami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 30 minutami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 2 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 3 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 4 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 4 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka hladká,
solamyl,
kakao,
kypřící prášek,
jablko,
voda,
cukr,
pudink vanilkový,
rybíz,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
pudink bez vaření,
máslo,
ořechy
Komentáře (5)