Paštika do skleničky
Z chuťově výrazných kachních jater můžeme připravit výbornou paštiku. Dochutíme ji šalotkou, česnekem a čerstvým tymiánem a zjemníme smetanou. S kouskem čerstvého pečiva je skvělá jako předkrm nebo pohoštění.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 025 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,93 g |
Tuky | 46,78 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 24,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní játra očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Šalotku a česnek oloupeme, a nakrájíme najemno.
Krok 3: Na pánev dáme máslo, přidáme kapku oleje, aby se máslo nepřepálilo. Přidáme šalotku, necháme zesklovatět, přidáme játra a necháme zatáhnout.
Krok 4: Osolíme a opepříme, přidáme česnek a větvičku tymiánu, restujeme 2 minuty. Pak přilijeme smetanu, necháme 5 minut provařit, vyndáme větvičku tymiánu a dáme do mixéru.
Krok 5: Směs mixujeme úplně do jemna, poté plníme do zavařovacích sklenic tak, aby byla 2 cm od okraje, a zavíčkujeme.
Krok 6: Necháme zavařit v hrnci s vodou při teplotě 90 °C dvě hodiny, poté vyndáme, obrátíme vzhůru nohama, necháme vychladnout a skladujeme v ledničce.
Zveřejněno 22. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika do skleničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7BG
Moje poznámka
Paštika do skleničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7BG
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 38 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 3 hodinami
Suroviny:
játra kachní,
cibule šalotka,
česnek,
tymián,
smetana,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)