Salát z ječných krup
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou chuť. Zakomponovat je můžete třeba do osvěžujícího salátu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 942 kJ / 1 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,61 g |
Tuky | 38,56 g |
Vláknina | 17,66 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 173,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy pořádně propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme 20-25 minut. Necháme vychladnout.
Krok 2: Sójové boby uvaříme 10 minut v osolené vodě a necháme vychladnout. Okurku, ředkvičky, rajče, klobásu nakrájíme na menší kousky. Cibuli na proužky. Špenát natrháme.
Krok 3: Na zálivku do mísy dáme avokádový olej, hořčici, cukr, sůl, pepř, chilli vločky.
Krok 4: Všechny suroviny smícháme se zálivkou a dáme vychladit do lednice na 1 hodinu.
Krok 5: Na talíři dozdobíme listovým salátem, vajíčkem a olivami nebo posypeme sýrem (např. Grana Padano). Můžeme podávat s pečivem, domácím chlebem nebo jen tak samostatně.
Zveřejněno 27. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z ječných krup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8p5
Moje poznámka
Salát z ječných krup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8p5
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 8 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 11 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 13 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 17 hodinami
Suroviny:
kroupy ječné,
okurka salátová,
rajče,
ředkvičky,
cibule,
špenát,
klobása,
vejce,
salát,
olivy,
sýr strouhaný,
olej,
hořčice,
cukr třtinový,
vločky chilli,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)