Katovy bůčkové špalky

Vepřové maso Doba přípravy: 15 min+ 90 min pečení 49 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 15 min+ 90 min pečení 49 názorů

Suroviny 4 porce

cca 500 g pěkného, prorostlého bůčku
200 g žampionů pokrájených na plátky
3 lžíce rajského protlaku
5 stroužků česneku
2 lžičky sladké papriky
1 cibule
sůl
pepř podle potřeby
chilli koření podle toho,jak každý snese
lžička hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme. Dáme na pekáček, přidáme nasekaný česnek, protlak, sladkou papriku, nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na kostičky. Vše promícháme, nejlépe rukou, aby bylo maso celou směsí dobře obalené.

  2. Takto připravené v pekáčku posypeme podle toho, kolik kdo snese čili kořením, zalijeme cca 1 a půl deci vody, přikryjeme poklicí, nebo alobalem a pečeme na 190°C 1 hodinu.

  3. Pak alobal (poklici) odstraníme a pečeme ještě půl hodiny. Upečený bůček vyndáme a šťávu zahustíme malou lžičkou hladké mouky, rozmíchanou v trošce vody (není nutné).

Poznámka od kuchařky

Zdroj- recepty na bůček mi přišly v krásném provedení na email od kamarádky.

Komentáře k receptu Katovy bůčkové špalky

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: katův špalek recepty z vepr.bucku katovy spalicky menu z vepř. bůčku jak připravit bůček katovy kostky bučkové recepty katovské špalky katův špalek recept katuv spalek recepty co připravit z bucku bůčkové kostky buckove katuv šleh recepty z vepř. bůčku recept na katovský šleh kruti špalek katovske nudlicky recept krůtí špalky katův bůček katovi špalkjy