Katovy bůčkové špalky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 15 min+ 90 min pečení 4 porce Vepřové maso 49 názorů

Suroviny

cca 500 g pěkného, prorostlého bůčku
200 g žampionů pokrájených na plátky
3 lžíce rajského protlaku
5 stroužků česneku
2 lžičky sladké papriky
1 cibule
sůl
pepř podle potřeby
chilli koření podle toho,jak každý snese
lžička hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme. Dáme na pekáček, přidáme nasekaný česnek, protlak, sladkou papriku, nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na kostičky. Vše promícháme, nejlépe rukou, aby bylo maso celou směsí dobře obalené.

  2. Takto připravené v pekáčku posypeme podle toho, kolik kdo snese čili kořením, zalijeme cca 1 a půl deci vody, přikryjeme poklicí, nebo alobalem a pečeme na 190°C 1 hodinu.

  3. Pak alobal (poklici) odstraníme a pečeme ještě půl hodiny. Upečený bůček vyndáme a šťávu zahustíme malou lžičkou hladké mouky, rozmíchanou v trošce vody (není nutné).

Poznámka

Zdroj- recepty na bůček mi přišly v krásném provedení na email od kamarádky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 203 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Katovy bůčkové špalky

1 2 3 4

Tématické fráze: katův špalek recepty z vepr.bucku katovy spalicky menu z vepř. bůčku jak připravit bůček bučkové recepty katovy kostky katovské špalky katův špalek recept bůčkové kostky buckove katuv šleh recepty z vepř. bůčku recept na katovský šleh kruti špalek krůtí špalky katův bůček katovi špalkjy špalíčky z bůčku katovy katovský špalíček

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít