Zapečený patizon se zakysaným zelím
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a smetany s vajíčky. Chuť pokrmu doplní také zakysané zelí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 221 kJ / 1 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,23 g |
Tuky | 87,49 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 827 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,52 g |
Sacharidy | 22,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon nakrájíme na plátky, osolíme, necháme vypotit a osušíme. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem, vložíme plátky patizonu, pokladame nakrájenými salámy a hermelínem.
Krok 2: Přidáme nastrouhaný sýr a kysané zelí s trochou cukru. Vše osolíme, opepříme a zasypeme kari.
Krok 3: Vejce rozkvedláme ve smetaně a nalijeme navrch. Pečeme asi 50 minut na 200 °C, do vytvoření nazlátlého povrchu.
Zveřejněno 26. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zg7
Moje poznámka
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zg7
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 20 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 23 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 8 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 11 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 13 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 14 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 14 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 15 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 16 hodinami
Suroviny:
patizon,
zelí kysané,
sýr tvrdý,
salám šunkový,
salám pikantní,
sýr hermelín,
vejce,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
koření kari,
sádlo
Komentáře (1)