Babčák

cathleen Kuchařka: cathleen

Bramborová jídla 31 názorů

Suroviny

8 brambor
1 vejce
2-5 stroužků česneku (podle chuti)
hladká mouka
sůl
drcený kmín
majoránka
sádlo
kousek špeku
cibule
hrst čerstvých hub
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyškvaříme na kostičky nakrájený špek a škvarečky vyjmeme.
    Na tuku pak podusíme nadrobno krájenou cibuli a drobně krájené houby.

  2. Nastrouháme brambory, slijeme přebytečnou vodu a přidáme vejce, sůl, kmín, česnek, majoránku a s citem hladkou mouku.
    Přidáme i vychladlou cibuli s houbami a vše dobře promísíme.

  3. Na sádle smažíme dočervena jako bramboráky.

Poznámka

J.Marhold - Krkonošská kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 411 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babčák

  • Koubkova Koubkova

    Dnes byl k obědu ,houby jsem použila sušené , podle pokynů Jasnovidky moc jsem si pochutnala.žádná dieta to nebyla. ale pro jednou :-*<3:-K:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jasnovidka: inspirace je z Krkonošské kuchařky :-8 já jen zprostředkovala...
    Moc děkuji za vyzkoušení, pochvalu i obě fotky!:-K

    Odpovědět

  • Jasnovidka Jasnovidka

    Tak lidičky, chuť byla velká, ale čerstvé houbičky v lednu žádné a tak jsem vyzkoušela variantu se sušenými, jelikož žampiony se mi zdály trochu méně výrazné. Sušené houby přelít vroucí vodou a nechat cca 10 minut namočené (já nechávám, až to vychladne) a pak scedit, šťávu z hub použiji k dalšímu vaření, houbičky nasekat a jde to taky! Děkuji autorce za inspiraci a vřele doporučuji!<3:yes:

    Odpovědět

  • Lehka.J@seznam.cz Lehka.J@seznam.cz

    zizala: Před chvílí se mi stal úplně stejný příběh, stříhala jsem na skalce pivońky a našla 2 krásné kozáky. Nikdy v minulosti se tam houba neobjevila.... Už mám houby podušené a za chvilku jdu na brambory. To bude dobrota! <3 Zdravím všechny kuchařinky! :-):-*:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To se mně moc líbí, určitě vyzkouším :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    Bramboráky máme rádi :yes: :yes: s houbama je dělala mamka mého švagra ale říkala tomu Houbové kramfleky :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    zizala: děkuji <3 i za fotku:yes:

    Vladimír50: naši předkové znali a uměli, že?:-8 Bramboráky miluji v jakékoliv podobě a tahle je opravdu vydařená....

    Odpovědět

  • Vladimír50 Vladimír50(neregistrovaný)

    Cathleen dík za receptík,tohle je pecka!Lepší bramborák jsem nikdy nejedl=snad jen u mojí babči.:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dnes jsem dělala bramboráky k obědu a na zahradě čekal (asi letos poslední) křemenáč. Vzpomněla jsem na Tvůj babčák a do zbytku těsta přidala podušený klobouk, noha šla na sucho. Krájela jsem na větší než drobné kousky, ale i tak je to dobrota. Tak ještě fotku jako důkaz, boda máš dávno ;-):-K

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Bramboraky: to je uzasny vynalez. Jednoduche lacine a dobre v jakychkliv kombinacich. Ve svem zivote jsem nepoznal jedineho Cecha, ktey by je nemel rad. Jen by mne zajimalo: kolik stoleti se tahnou do historie? Vi to nekdo ?
    Polaci ve zdejsim polske deli shopu davaji ale jine koreni: cibuli a trochu palive papriky. Zkusil jsem, je to dobre, byt ne jako ty ceske. Nicmene , jedna polska dama mi rekla, ze si na ne, ty cibulo paprikove, jeste davaji skorici a cukr. Tak to jem nezkousel, zase tak odvazny preci jen nejsem.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

  • Paul Sulc Paul Sulc

    cathleen: vedely, vedely, a hlavne, rekl bych ,nevarily podle receptu ale podle toho, "co dum dal". Je absurdni, kdyz leckdy ctete predpisy a je tam vse na gramy, pamatuji i ty jako 2gr sul, 1 gr pepr, inu, jako v lekarne. Nastesti americke recepty zasadne pouzivaji pouze hrnky, male a velke lzice, jen u masa uvadeji pribliznou vahu. Ja vazim mouku jen a pouze kdyz si doma delam v domaci pekarne psenicno-zitny chleb, zde neni bezny, alespon ten dobry ne. Mejte se prima, preju uspechy ve vareni.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Paul Sulc: díky :-K naše babičky a prababičky věděly, co je dobré...:-8

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Vypada to naprosto perfektne, na vyznamenani kucharskou Nobelovkou. Brzo to udelam, byt jen se zampiony, Mozna ale i namocene susene.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Renáta: v knize to neuvádí, také jsem nad tím přemýšlela:-) nakonec jsem je vmíchala do zbytku těsta a usmažila i s nimi.
    Myslím, že smažené na sádle ze špeku jsou voňavější, než smažené na sádle klasickém;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: babčák menu recept na caihleen bramborove dobroty k obědu placky babčák co ze zbytku bramborové kaše ze včera babčák-recept babčák placky suroviny na babcak špek v pase cathleen recepty nastrouhame brambory, pridame houby špek po polsku jidlo babčák maminčiny recepty cz sulc

Zapomněl/a jsem heslo