Majonéza z vajíček natvrdo
Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji připravit z vajíček vařených natvrdo. Tak neváhejte a vyzkoušejte!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 512 kJ / 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 54,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Vejce vložíme do mixéru, přidáme sůl, olivový olej, horkou vodu, ocet a podle chuti můžeme i přicukrovat.
Krok 3: Vše společně mixujeme do hladké majonézové konzistence, asi 2-3 minuty. Ihned podáváme nebo uskladníme v lednici, kde vydrží i delší dobu.
Zveřejněno 28. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonéza z vajíček natvrdo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9PW4
Moje poznámka
Majonéza z vajíček natvrdo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9PW4
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 41 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
olej olivový,
voda,
ocet,
cukr
Komentáře (3)