Majonéza z vajíček natvrdo
Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji připravit z vajíček vařených natvrdo. Tak neváhejte a vyzkoušejte!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 512 kJ / 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 54,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Vejce vložíme do mixéru, přidáme sůl, olivový olej, horkou vodu, ocet a podle chuti můžeme i přicukrovat.
Krok 3: Vše společně mixujeme do hladké majonézové konzistence, asi 2-3 minuty. Ihned podáváme nebo uskladníme v lednici, kde vydrží i delší dobu.
Zveřejněno 28. 8. 2024 07:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonéza z vajíček natvrdo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9PW4
Moje poznámka
Majonéza z vajíček natvrdo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9PW4
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 46 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 47 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 48 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 50 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 51 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 52 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 54 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 55 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 57 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 58 minutami
Suroviny:
vejce,
sůl,
olej olivový,
voda,
ocet,
cukr
Komentáře (1)