Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 189 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,19 g |
Tuky | 37,50 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 265 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 63,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky zalijeme vodou jen těsně nad lusky a osolené s kořením a solí uvaříme na skus. Pórek nakrájený na tenké proužky orestujeme minutku na rozpuštěném másle.
Krok 2: Pórek zasypeme moukou a pár minut restujeme. Zalijeme mlékem a po zhoustnutí přidáme k fazolkám. Společně provaříme a asi dvě lžíce odebereme.
Krok 3: Smícháme je se smetanou a přidáme k fazolkám. Vše dochutíme dle své chuti. Smetana je nakyslá, tak někomu stačí jen špetka cukru. Podáváme s bramborami a vařenými vejci.
Zveřejněno 6. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky s pórkem na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr53
Moje poznámka
Fazolky s pórkem na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr53
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 37 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
fazolky zelené,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
mléko,
koření nové koření,
sůl,
pepř,
ocet,
cukr
Komentáře (10)