Vepřové s mrkví, pórkem a smetanou

Suroviny

700 g vepřového masa (plec, kýta, krk)
1 menší celý pórek
1 velká cibule
3 velké mrkve
100-150 ml smetany 31%
2 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
lžička citronové šťávy
rovná lžíce sladké papriky
1 lžíce sádla
vývar nebo voda /měla jsem zeleninový)
sůl
mletý kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a smícháme s hořčicí, olejem, paprikou, šťávou a kořením. Pořádně promícháme a necháme nejméně dvě hodiny uležet. Měla jsem přes noc.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek a mrkev na půlkolečka. Rozpustíme sádlo a cibuli s polovinou pórku orestujeme. Přidáme maso a zprudka opečeme.

  3. Zalijeme horkým vývarem tak, aby to nebylo zcela ponořené. Přivedeme k varu a pozvolna dusíme téměř doměkka. Přidáme mrkev a dodusíme do úplného změknutí.

  4. Podle potřeby dolijeme vývar a přidáme zbytek pórku. Trochu šťávy odebereme a smícháme se smetanou. Přilijeme k masu a krátce povaříme. Omáčku a dochutíme.

  5. Omáčka by měla mít hustotu tak akorát. Pokud se někomu bude zdát řídká, zahustí trochou jíšky, nebo lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody. Podávala jsem s máslovými noky.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem otevřenou konzervu hrášku, tak jsem ji přidala, nemusí být, ale může.

Komentáře k receptu Vepřové s mrkví, pórkem a smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.