Čalamáda velmi chutná
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy po ruce skvělou a zdravou přílohu k pokrmům.
Suroviny pro 12 kusů
12 sklenic
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 141 kJ / 2 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,42 g |
Tuky | 7,27 g |
Vláknina | 49,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32,35 g |
Sůl | 80,60 g |
Sacharidy | 602,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme do velké mísy a promícháme.
Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno 3-4 ks nového koření, 1 bobkový list, kdo má rád pikantní, může feferonku.
Krok 3: Uvaříme nálev, necháme provařit asi 15 minut.
Krok 4: Naplníme sklenice, pořádně umačkáme, do každé sklenice dáme 3 lžičky oleje a zalijeme horkým nálevem.
Krok 5: Jelikož zaléváme horkým nálevem, sterilujeme 15-20 minut na 80°C, podle toho, jak chceme mít zeleninu křupavou.
Zveřejněno 13. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda velmi chutná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wqv
Moje poznámka
Čalamáda velmi chutná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wqv
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 16 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 26 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
mrkev,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
feferonka,
olej,
voda,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře (1)