Čalamáda velmi chutná
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy po ruce skvělou a zdravou přílohu k pokrmům.
Suroviny pro 12 kusů
12 sklenic
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 141 kJ / 2 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,42 g |
| Tuky | 7,27 g |
| Vláknina | 49,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32,35 g |
| Sůl | 80,60 g |
| Sacharidy | 602,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme do velké mísy a promícháme.
Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno 3-4 ks nového koření, 1 bobkový list, kdo má rád pikantní, může feferonku.
Krok 3: Uvaříme nálev, necháme provařit asi 15 minut.
Krok 4: Naplníme sklenice, pořádně umačkáme, do každé sklenice dáme 3 lžičky oleje a zalijeme horkým nálevem.
Krok 5: Jelikož zaléváme horkým nálevem, sterilujeme 15-20 minut na 80°C, podle toho, jak chceme mít zeleninu křupavou.
Zveřejněno 13. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda velmi chutná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wqv
Moje poznámka
Čalamáda velmi chutná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wqv
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 3 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 3 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 7 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 8 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 9 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 9 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 10 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 11 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 11 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
mrkev,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
feferonka,
olej,
voda,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře (1)