Dančí panenka Wellington
Klasický Wellington v sobě spojuje opravdový kus masa, žampiony, sušenou šunku a hlavně listové těsto. Základem našeho receptu je dančí panenka, která je jednou z nejcennějších kusů zvěřiny. Trocha práce vyváží dokonalý chuťový zážitek.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve odblaníme dančí panenku a očistíme žampiony.
Krok 2: Očištěné žampiony vložíme do mixéru a rozsekáme. Takto připravené je pak vložíme na pánev, na které jsme rozehřáli máslo a orestujeme až do úplného zbavení se vody. Poté osolíme, opepříme.
Krok 3: Maso osolíme, opepříme a pořádně koření do něj rozetřeme. Poté na pánvi na oleji necháme zatáhnout ze všech stran. Cca 1-2 minuty. Odložíme stranou vychladnout.
Krok 4: Na potravinářskou fólii připravíme lůžko ze schwarzwaldské šunky. Skládáme tak, aby se plátky mírně překrývali. Slaninu pokryjeme v tenké vrstvě směsí žampionů.
Krok 5: Vychladlé maso potřeme ze všech stran dijónskou hořčicí a položíme na žampiony. A můžeme vše zabalit, fólii pořádně utáhneme a balíček dáme odležet do lednice na asi 25 minut.
Krok 6: Troubu předehřejeme na 180-190 °C. Listové těsto vyválíme do potřebné velikosti na zabalení masa. Okraje těsta potřeme žloutkem, aby nám hezky drželo a opatrně do něj zabalíme maso, které jsme předtím vybalili z potravinářské fólie.
Krok 7: Maso zabalené v listovém těstu zabalíme ještě do potravinářské fólie a necháme opět odležet v lednici. Poté těsto potřeme ze všech stran žloutkem a posypeme solí. Pečeme v troubě zhruba 25 minut.
Zveřejněno 1. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí panenka Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvAy
Moje poznámka
Dančí panenka Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvAy
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 39 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 11 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 13 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
těsto listové,
žampióny,
sůl,
pepř mletý,
hořčice dijonská,
šunka schwarzwaldská,
olej,
máslo
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0