Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s kaparovou omáčkou

Losos patří mezi výživnou rybu, která však má lehkou stravitelnost. Filet ochucený kořením a citronem stačí doplnit dušenou zeleninou a výraznou, ale jemnou omáčkou ze smetany a kaparů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvičku dáme malý kousek másla a mrkev krátce osmahneme, lehce podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme. V polovině dušení přidáme hrášek a kukuřici, společně dusíme, až se vydusí všechna tekutina. Krok 2: Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozležet. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a lososa opečeme z každé strany dozlatova. Ke konci opékání dáme na každou porci slabí pláteček másla. Rybu vyjmeme a uchováme v teple. Krok 3: Do pánve, kde jsme opékali rybu, vlijeme šťávu z půlky citronu, po 30 sekundách přidáme smetanu a kapary. Vše prohřejeme, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.

TIP: Kapary v naší kuchyni

Zveřejněno 26. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2jG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2jG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, olej, sůl mořská, pepř mletý, citron, smetana ke šlehání, kapary, máslo, mrkev, kukuřice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu