Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové košíčky s perníkovým krémem

Vynikající medové košíčky plněné perníkovým krémem s medem a rumem vás okouzlí. Kombinace těchto chutí je jako stvořená pro Vánoce a proto je letos určitě vyzkoušejte. Na vašem svátečním stole budou vypadat úžasně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 132 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 12 min

132 min (120 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Med s cukrem zahřejeme a mícháme až se cukr rozpustí. Směs necháme vychladnout, vmícháme mouku s kakaem a žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odležet v lednici. Krok 2: Formičky vymažeme tukem, vyložíme těstem a naskládáme je na plech. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 10-12 minut. Po upečení ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Krok 3: Perník jemně nastrouháme a pokropíme rumem. Máslo vyšleháme do pěny a po částech do ní zapracujeme 2 lžíce medu a připravený perník. Společně ušleháme do krémové konzistence. Krok 4: Takto připraveným krémem naplníme zchladlé košíčky a necháme ztuhnout v lednici. Na závěr ozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Košíčky Izidor

Zveřejněno 28. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Yyg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Yyg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, cukr moučkový, med, kakao, rum, perník na strouhání, máslo, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu