Hostomický likér
Už jedete na vlně jedlých dárků? Neváhejte a pusťte se do přípravy domácích likérů. Třeba tento, který obsahuje dva druhy pudinku, dva druhy rumu, slaďoučké kondenzované a karamelizované mléko a smetanu. Výsledek je famózní!
Postup přípravy
Krok 1: Plechovku Salka vložíme do vysokého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla plechovka zcela potopená a vaříme na mírném plameni 3-4 hodiny (nebo nahradíme přímo karamelovým Salkem). Plechovku necháme do druhého dne vychladnout.
Krok 2: V mléce si uvaříme oba pudinky do zhoustnutí a necháme zchladnout v ledové vodě.
Krok 3: Do vychladlého pudinku přidáme zkaramelizované Salko a tyčovým mixérem společně promixujeme.
Krok 4: Přimícháme smetanu, postupně přiléváme rum a společně mixujeme, abychom se zbavili veškerých hrudek.
Krok 5: Vzniklým likérem plníme, předem vymyté, lahve. Plníme přes sítko, abychom zachytili případné zbývající hrudky.
Zveřejněno 4. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hostomický likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wGo
Moje poznámka
Hostomický likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wGo
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 7 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 32 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 36 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 48 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 51 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Suroviny:
salko,
rum bílý,
rum,
mléko,
pudink karamelový,
pudink mandlový,
smetana ke šlehání
Komentáře (3)