Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky

Tento recept je dalším důkazem, že z čočky můžeme s minimem času připravit vynikající sváteční pokrm. Čočka beluga má výhodu v tom, že se nerozváří. Krásně se tedy kombinuje s další zeleninou, třeba s kapií a rajčátky, aniž by vznikla kašovitá konzistence.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky. Krok 2: Do hrnce dáme čočku, kterou přebereme, aby v ní nebyly kamínky a propláchneme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a osolíme. Uvaříme doměkka. Krok 3: Z měkké čočky odstraníme bobkový list a odebereme z ní asi 2 lžíce, které rozmixujeme a použijeme na zahuštění. Dochutíme octem a cukrem na sladkokyselo. Krok 4: Na lívanečníku usmažíme na troše oleje 4 volská oka. Krok 5: Na troše oleje orestujeme jednu malou, nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nakrájenou kapii a rajčátka. Osolíme a krátce orestujeme. Poté vmícháme do uvařené čočky. Krok 6: Cibuli nakrájíme na kolečka, promícháme s troškou hladké mouky a usmažíme na oleji, aby byla křupavá.

TIP: 20 oblíbených receptů z čočky

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnVJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka černá, maso uzené, sůl, bobkový list, ocet, cukr, cibule, kapie, rajče cherry, maso uzené, vejce, cibule, mouka hladká, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu