Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovky s karamelizovanou červenou cibulí

Křupavé chuťovky s karamelizovanou cibulí, žampiony a sýrem můžete připravit jako originální občerstvení pro návštěvu nebo na oslavu či večírek. Karamelizovaná cibule má příjemně nasládlou chuť, která skvěle se hodí k suchým červeným vínům.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na plátky, které za občasného míchání dusíme v pánvi na oleji asi 20 minut. Krok 2: Za tu dobu cibule zezlátne a zkaramelizuje. Přidáme cukr, vinný ocet, osolíme, opepříme a povaříme za stálého míchání asi 10 minut, zkrátka dokud se šťáva nezmění v sirup. Krok 3: Žampiony nakrájíme na plátky, rohlíky na šikmé plátky a obojí postupně opečeme na pánvi. Krok 4: Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a nať cibulky nakrájíme na kolečka. Krok 5: Opečené plátky rohlíků obložíme nejprve vrstvou cibulky, posypeme malým množstvím sýra a navrch položíme opečený plátek žampionu a kolečko cibulové nati.

TIP: Originální občerstvení

Zveřejněno 19. 1. 2025

Poznámka autorky Handour

Jsou pěkně křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB19o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB19o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule červená, olej olivový, ocet vinný červený, cukr třtinový, sůl, pepř mletý, žampióny, olej, rohlík, sýr tvrdý, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu