Roštěnky po švédsku
Dušené hovězí plátky jsou při správné přípravě měkké a šťavnaté. Tentokrát je připravíme na švédský způsob a do šťávy přidáme kyselou okurku a sardelové řezy, které předají jídlu svou nezaměnitelnou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, posypeme solí a mletým pepřem.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky masa po obou stranách prudce opečeme. Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme roštěnky, vše podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Mezitím nakrájíme kyselou okurku na nudličky a zvlášť na pánvi ji krátce podusíme. Polovinu sardelek odložíme, zbytek utřeme vidličkou na kaši.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, výpek doplníme vývarem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody. Za častého míchání pomalu povaříme. Nakonec do omáčky přidáme podušenou okurku a utřené sardelky. Zjemníme smetanou a dochutíme podle potřeby solí. Pokud je třeba, vložíme plátky masa prohřát do omáčky.
Krok 5: Nakonec roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme odloženými sardelkami a podáváme.
Zveřejněno 20. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Moje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 49 minutami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 2 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
vývar masový,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
řezy sardelové,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)