Roštěnky po švédsku
Dušené hovězí plátky jsou při správné přípravě měkké a šťavnaté. Tentokrát je připravíme na švédský způsob a do šťávy přidáme kyselou okurku a sardelové řezy, které předají jídlu svou nezaměnitelnou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, posypeme solí a mletým pepřem.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky masa po obou stranách prudce opečeme. Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme roštěnky, vše podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Mezitím nakrájíme kyselou okurku na nudličky a zvlášť na pánvi ji krátce podusíme. Polovinu sardelek odložíme, zbytek utřeme vidličkou na kaši.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, výpek doplníme vývarem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody. Za častého míchání pomalu povaříme. Nakonec do omáčky přidáme podušenou okurku a utřené sardelky. Zjemníme smetanou a dochutíme podle potřeby solí. Pokud je třeba, vložíme plátky masa prohřát do omáčky.
Krok 5: Nakonec roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme odloženými sardelkami a podáváme.
Zveřejněno 20. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Moje poznámka
Roštěnky po švédsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJ6E
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 11 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 2 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 4 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 5 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 6 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 6 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 7 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 8 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
vývar masový,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
řezy sardelové,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)