Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnské menu

Valentýnské šunkové a vaječné srdce podávané s hebkou bramborovou kaší, vhodně doplněné čerstvou zeleninou, připraví pro své partnery i úplní začátečníci. Nezapomeňte na oblíbený dezert, aby večeře byla dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme v litru vody, do které jsme přidali lžičku soli. Měkké brambory slijeme. Krok 2: Horké brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Nyní přidáme máslo, postupně horké mléko a šleháme ručním šlehačem, dokud nezískáme požadovanou hustotu a vyšlehání do hladka. Krok 3: Z plátků šunky vykrojíme srdíčko a opečeme na oleji. Z vajec uděláme na oleji volská oka přímo ve formičce na pánvi nebo volská oka vykrojíme, až hotová. Z červené papriky vykrájíme malá a větší srdíčka. Krok 4: Vše hezky naaranžujeme na talíř.

TIP: Srdíčka z cherry rajčat

Zveřejněno 26. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnské menu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2AKX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnské menu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2AKX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, máslo, mléko, sůl, šunka, vejce, olej, paprika čerstvá červená, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu