Brambory zapečené s kadeřávkem a tofu
Toto lahodné bezmasé jídlo je syté a plné chutí. Vrstvy brambor, květáku, uzeného tofu a kadeřávku a sýra halloumi se během pečení pěkně propojí. Příprava tohoto pokrmu je velmi snadná.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory omyjeme a uvaříme je v osolené vodě ve slupce do poloměkka. Poté je necháme vychladnout.
Krok 2: Květák rozebereme na růžičky a také ho v druhém hrnci uvaříme na skus.
Krok 3: Mezitím na oleji orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile zezlátne, přidáme na kostičky nakájené tofu a na kousky natrhaný kadeřávek zbavený tuhých žeber. Vše osolíme, opepříme a podle chuti můžeme přidat i oblíbené koření. Restujeme do zavadnutí kadeřávku, podle potřeby ho můžeme podlít trochou vody.
Krok 4: Halloumi nakrájíme na kostky, vejce rozšleháme s mlékem a trochou soli a pepře. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Zapékací mísu vytřeme pomocí mašlovačky trochou oleje. Brambory nakrájíme i se slupkou na plátky a polovinu z nich vyskládáme na dno misky, nezapomeneme je trochu osolit a opepřit. Na brambory přidáme další vrstvu - květák a poté cibuli s tofu a kadeřávkem. Poté přidáme kostky sýra a nakonec zbytek brambor. Ty opět lehce osolíme a opepříme a nakonec je zalijeme rozšlehanými vejci.
Krok 6: Pečeme dozlatova asi 30-40 minut.
Zveřejněno 29. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory zapečené s kadeřávkem a tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Vk
Moje poznámka
Brambory zapečené s kadeřávkem a tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Vk
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 12 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 9 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 12 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 12 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 13 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 13 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 14 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 14 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
květák,
olej,
cibule červená,
tofu uzené,
kadeřávek,
sůl,
pepř mletý,
sýr halloumi,
vejce,
mléko
Komentáře (1)