Pikantní bůčkové plátky z grilu
Grilovaný bůček je lahůdka, na kterou se směje srdce příznivce grilovaček. Okořeňte tenké plátky dostatečně správnou kořenící směsí a pak pomalu šetrně grilujte. Odměnou vám bude luxusní maso nepřekonatelné chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na tenké plátky.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Moje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 12 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 13 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
olej,
omáčka chilli pálivá
Komentáře (1)