Pikantní bůčkové plátky z grilu
Grilovaný bůček je lahůdka, na kterou se směje srdce příznivce grilovaček. Okořeňte tenké plátky dostatečně správnou kořenící směsí a pak pomalu šetrně grilujte. Odměnou vám bude luxusní maso nepřekonatelné chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na tenké plátky.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Moje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 2 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 2 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 25 minutami
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 1 hodinou
Borůvkové knedlíky
zackovam před 1 hodinou
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 1 hodinou
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 1 hodinou
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 2 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 2 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
olej,
omáčka chilli pálivá
Komentáře (1)