Pikantní bůčkové plátky z grilu
Grilovaný bůček je lahůdka, na kterou se směje srdce příznivce grilovaček. Okořeňte tenké plátky dostatečně správnou kořenící směsí a pak pomalu šetrně grilujte. Odměnou vám bude luxusní maso nepřekonatelné chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na tenké plátky.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Moje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 6 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 6 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 7 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta s tvarohem
drugdova92 před 16 minutami
Babiččin vaječný koňak
zonoro před 38 minutami
Zeleninová polévka s tortellini
Kajkajak před 43 minutami
Zapékané těstoviny s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Výborné jednoduché muffiny
Janina33 před 1 hodinou
Pomazánka Palivec
ricci před 2 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 3 hodinami
Šlehačková buchta
hliboka před 3 hodinami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 3 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
olej,
omáčka chilli pálivá
Komentáře (1)