Květákové karbanátky s kladenskou pečení
Placky různých chutí jsou velice oblíbeným pokrmem. Na tyto placičky budeme potřebovat směs květáku, mrkve a celeru. Kromě dochucení kořením je doplníme také vajíčky a kladenskou pečení. Placky můžeme buď smažit nebo péct.
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, povaříme 7 minut ve slané vodě a necháme okapat.
Krok 2: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Zeleninu 5 minut orestujeme a necháme prochladnout.
Krok 3: Květákové růžičky rozsekáme nadrobno, přidáme zeleninu, vejce, škrob, drobně nakrájenou kladenskou pečeni, petrželku, osolíme, okořeníme, zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
Krok 4: Utvoříme menší karbanátky a smažíme na oleji. Nebo je postříkáme olejem a pečeme v horkovzdušné fritéze, při teplotě 180 °C po dobu 6-10 minut, otočíme a dalších 6 minut dopečeme.
Krok 5: Péct můžeme i v troubě na plechu s pečicím papírem potřeným olejem při teplotě 190 °C po dobu 15-20 minut. V polovině karbanátky otočíme a dopečeme.
Zveřejněno 29. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové karbanátky s kladenskou pečení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmY
Moje poznámka
Květákové karbanátky s kladenskou pečení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmY
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 14 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 6 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 6 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 7 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 10 hodinami
Suroviny:
květák,
zelenina,
cibule,
máslo,
vejce,
pečeně kladenská,
škrob,
petrželka,
sůl,
pepř mletý,
strouhaný muškátový oříšek,
strouhanka,
olej
Komentáře (1)