Rajčatová polévka s pravou vanilkou a burratou
Netradiční spojení chutí na nás čeká v tomto receptu. Lahodnou krémovou rajčatovou polévku připravíme z pečených cherry rajčátek. S jemnou burratou, křupavým chlebovým chipsem a citronovou kůrou bude tato polévka famózním zážitkem.
Postup přípravy
	Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C.
	Krok 2: Cherry rajčata rozpůlíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme rajčata extra panenským olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme sušeným oreganem a bazalkou. Pečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud nezměknou a nezačnou lehce karamelizovat.
	Krok 3: Otevřeme vanilkový lusk podélně a vyškrábneme semínka. Semínka odložíme stranou, budeme je potřebovat k polévce. Samotný lusk nevyhazujeme, použijeme ho při vaření.
	Krok 4: V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a přidáme pečená rajčata. Vaříme na středním ohni 5-7 minut, aby se chutě uvolnily. Přidáme vanilkový lusk a semínka do rajčatové směsi. Promícháme a necháme polévku ještě 10 minut jemně probublávat, aby se chutě spojily. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.
	Krok 5: Poté vyjmeme vanilkový lusk a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
	Krok 6: Polévku nalijeme do servírovací mísy nebo hlubokého talíře. Do středu talíře vložíme kousek burraty, která se krásně rozplyne do polévky a vytvoří krémový kontrast. Přidáme 2 chlebové chipsy pro křupavou texturu.
	Krok 7: Na vrch polévky položíme karamelizovanou citronovou kůru, která dodá svěží citrusový tón a zajímavý kontrast k jemné vanilce a rajčatům.
Zveřejněno 30. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rajčatová polévka s pravou vanilkou a burratou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJAg
Moje poznámka
					
				
Rajčatová polévka s pravou vanilkou a burratou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJAg
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							rajče cherry, 
						
						
							olej olivový extra virgin, 
						
						
							lusk vanilkový, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							koření oregáno, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							kůra citronová
						
					
	
			
Komentáře (1)