

Polévka z pravých hříbků
Suroviny 3 porce
- oříšek másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky na jíšku
- 2 velké hrsti očištěných nakrájených pravých hříbků
- 1 velká brambora
- 1 masox
- sůl
Postup přípravy receptu
V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem studené vody a jíšku rozmícháme dohladka.
Pak vsypeme nakrájené hříbky, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, vložíme masox a dosolíme podle chuti.
Polévku vaříme dobrou půlhodinku za občasného promíchání ode dna, aby se nám nepřipálila.
Už nepřidávám žádná jiná dochucovadla ani koření, chuť a vůně praváků by se ztratila a to by byla velká škoda.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z pravých hříbků
-
Polévečky
to je naše parketa
Já bych sice praváčky nechala na omáčku,ale proč nezkusit i do polévky
nemusí být pořád z babek
+1
-
Evi, ať se ti polévka podaří, u nás nezbyla a zaručeně si pochutnáte
-
Právě jsem dostala houbičky a mezi nimi spoustu praváčků, tak zítra bude polévka podle Tvého receptu, ale už předem posílám bodík p.č.12
-
Fotka
i recept
super
-
To je dnes samý hříbek, ale nádhera
-
++++++++999999999
-
polévková moc nejsem, ale tohle je jedna z oblíbených
+
-
Ivulinko, zrovinka dneska jsem jí dělala, tak ti posílám fotku(doufám, že ti to nebude kazit, mám blbej foťák) a ještě 7.bodíka
-
jé nádherné fotečky a polévka taky!!!
-
Polevka vypada pekne, ukladam na vyzkouseni a posilam 3. bodik.
-
Suprová polévka i fotka
+2
-
Když jsem dneska u vaření této polévky viděla dceru jak se na ni těší, tak mě napadlo se mrknout na tyhle stránky a zjistila jsem, že tu taková ještě není.
-
Ivi co se týká hřibů,tak to je moje
ani nemusím vidět fotečky
ale vypadá moc jedle
-
Evi, ty jsi rychlovka, ještě jsem nestihla přidat fotky a ty už bodíkuješ a chválíš, díky
-
Ta musí být výborná
+1