Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky s krouceným okrajem

Tradiční koláčky s krouceným okrajem jsou nejen pastvou pro oči, ale i pro chuťové buňky. Křehké těsto, lahodná náplň a pečlivě tvarovaný okraj dělají z každého kousku malý sváteční zážitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min + 60 minut kynutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Promícháme mouku, cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny, po částech vlažné mléko a zaděláme vláčné těsto, které necháme 60–80 minut kynout. Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého utvoříme placičku o průměru 18 cm, na středu ještě vykrojíme kolečko o průměru 10 cm. Krok 4: Odkrojený okraj rozřízneme, vyválíme do dlouhého válečku, přeložíme v půli, zakroutíme jako šňůrku, stočíme do kroužku, který položíme těsně okolo okraje prostředního kolečka (viz přiložené foto). Krok 5: Na střed dáme porci tvarohu, položíme hroznové víno, posypeme semínky a necháme 10 minut kynout. Krok 6: Ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme okraj rozšlehaným vajíčkem. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme na 180 °C asi 25 minut dozlatova.

TIP: Naše nejlepší koláče a koláčky - výběr receptů

Zveřejněno 23. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYX12

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYX12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krystal, droždí sušené, žloutek, mléko, sůl, kůra citronová, tvaroh, pudink vanilkový, cukr moučkový, skořice, víno hroznové, semínka slunečnicová, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu