Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou

Rebarboru nejčastěji využíváme ve sladkých moučnících, ale své využití nalezne i ve slané kuchyni. Omáčka z rebarbory se zavařenými brusinkami má zajímavou sladkokyselou chuť a perfektně doplní grilované kuřecí maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme, lehce naklepeme, posypeme pepřem a tymiánem a potřeme olejem s nadrceným česnekem. Maso necháme hodinu odležet v lednici. Krok 2: Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřinec a nakrájíme na kostičky. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Cibulku nakrájíme na kolečka. Krok 3: V hrnci na másle osmahneme bílé části cibulek do sklovita. Přidáme jablko, rebarboru, dle chuti sůl, pepř, tymián, cukr, podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme (ale nerozvaříme). Krok 4: Nakonec vmícháme zavařené brusinky a zelenou část jarních cibulek. Krok 5: Kuřecí maso opékáme na grilu (pánvi) z každé strany 5 minut. Ke konci grilování maso osolíme. Krok 6: Hotové maso necháme 5 minut odpočinout a pak jej podáváme s omáčkou.

TIP: Jídla s rebarborou - rady, tipy, bohatá inspirace

Zveřejněno 6. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxD62

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxD62

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Rebarboru jsem vždycky měla jen v koláči. Upřímně s ní teď slaný recept vidím úplně poprvé. Musím zase od někoho vyškemrat rebarboru a zkusit.

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový, sůl, pepř mletý, tymián, česnek, rebarbora, cibulka jarní, jablko, brusinky zavařené, máslo, sůl, pepř mletý, tymián, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu