Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzíčku, vyskoč!

Snadné a opravdu rychlé cukroví můžete upéct pouze ze žloutků a moučkového cukru, není to nijak složité. Po jeho snězení vám v ústech ještě dlouho zůstane příjemně sladká chuť.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

15. 7. 2010 20:24

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie917 kJ / 219 kcal
Bílkoviny11,04 g
Tuky18,98 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy1,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělala jsem ze tří žloutků a vyšlo to na dva plechy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

innael innael

8. 12. 2012 16:21

Ano, jen cukr a žloutky.

richard

8. 12. 2012 13:45

tam se dava jen zloutky a cukr nic vic:-(:-(

innael innael

12. 12. 2010 18:40

Jé, tak to mě mrzí :-(. No sladké jsou, to je pravda a možná by tedy stálo za to zkusit přidat trošku toho amonia, jak píše Martina - ale mně to vyskočilo i bez toho, tak nevím.

zuzulej

12. 12. 2010 17:41

Tak já je dnes dělala ale zklamali mě, nevyskočili a jsou děsně sladké;-(

Martina

6. 12. 2010 11:17

Já přidávám trošíčku amonia, nebo kypř.prášku,lépe vyskočí.

innael innael

16. 7. 2010 16:44

yanull - já jsem těsto dělala hnětačem. Stále jsem po troškách přisypávala cukr, aby to mělo tu správnou konzistenci k vyválení, ale jak dlouho - to nevím, na čas jsem nekoukala :-8. Prostě tak dlouho, až to půjde válet :-)

Michaela

16. 7. 2010 06:54

Ať jsem se snažila sebevíc a přidávala sebevíc cukru, prostě nejde vyválet žloutek s cukrem...:-(:-(

yanull yanull

16. 7. 2010 05:54

Aby Honzíček vyskočil, jak dlouho se musí to těsto třít? Já z podobného těsta dělám rakvičky do formiček a nebo s přidáním amonia, což pro začátečníky uvádím, že jsou to cukrářské kvasnice, dělám cukroví vykrajované. Ale tam ještě přidávám hladkou mouku.

innael innael

15. 7. 2010 22:40

Ne ne, nepřidávám. Jen žloutky a cukr :-K

amalia amalia

15. 7. 2010 22:37

nepridavas do toho biele vino? skusim to podla teba;-) a +3:yes:

Hella Hella (moderátorka)

15. 7. 2010 21:32

Hmotu si můžete přibarvit potravinářskými barvami. Hezky vypadá růžová a zelená (s barvou žloutků dá modrou).

innael innael

15. 7. 2010 21:27

Ano, jen cukr a žloutky.

AniCiz

15. 7. 2010 21:20

:-Oto je jen z cukru a žloutků?

Simca S. Simca S.

15. 7. 2010 21:13

Do těsta přidávám pár kapek citronové šťávy, má to lepší chuť. Děláme z tohoto těsta buď banánky (pečeme v záhybech pečícího papíru, poskládaného do harmoniky, dáváme tam těsto malou lžičkou) a nebo smajlíky (vykrajuji kolečka a na hotové čokoládovou polevou malujeme obličeje. Děti toto zdobení moc baví :-), vymýšlejí veselé xichtíky). Simča

innael innael

15. 7. 2010 20:40

OK, určitě se Ti to povede :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: šátečky s amoniem cukroví z cukrářských kvasnic rohlicky z cukrarskych kvasnic cukrářské kvasnice šátečky z cukrářských kvasnic cukroví vyskoč nahodny recept sladky šátečky z amonia rohlíčky z cukrářských kvasnice cukroví honzíčku vyskočil vdolky s amoniem křehke testo s amoniem cukrovy z kvasnic šátečky s amoniem a náplní cukrarske kvasnice cukroví vánoční cukrovi honzicku vyskoc vyskoč z trouby cukroví vanocni cukrovi honzo vyskoč rakvicky s amoniem cukroví z amonia

Suroviny: žloutek, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Honzíčku, vyskoč!

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R4A