Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce

Šťavnaté kuřecí plátky, jemně obalené v mouce, získají na pánvi křupavý povrch. Opečená cibulka s česnekem, chilli papričkou a kapií pak se sójovou omáčkou a rajčatovou pastou vytvoří bohatou omáčku, která ladí k rýži, bramborám i nudlím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka, česnek a chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno, kapii nakrájíme na proužky. Krok 2: Očištěné kuřecí maso bez kůže nakrájíme na čtyři plátky. Krok 3: Plátky osolíme, opepříme a poprášíme moukou z obou stran. Krok 4: Na pánvi s rozpáleným tukem smažíme plátky z každé strany přibližně 2 minuty. Poté je vyjmeme a odložíme na talíř. Krok 5: Do výpeku ze smažení dáme cibuli, zlehka osolíme a osmahneme dozlatova. Nemícháme příliš často, aby měla cibule možnost zlátnout. Krok 6: K cibuli přidáme kapii, česnek a chilli, poté vmícháme sójovou omáčku a rajčatovou pastu. Vše dobře promícháme a podlijeme jednou třetinou vývaru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme pod poklicí asi 5 minut. Pokud je potřeba, během dušení vývar postupně přiléváme. Krok 7: Vrátíme maso zpět do pánve, podlijeme zbylým vývarem a necháme dusit přibližně 10 minut na mírné teplotě. Krok 8: Jakmile je kapie na skus, přilijeme škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody a omáčku tak zahustíme. Podle potřeby dosladíme a případně dosolíme dle chuti. Krok 9: Podáváme s bramborovými hranolky, vařenými bramborami, rýží nebo nudlemi. Na talíři posypeme nasekanou natí cibulky nebo petrželky.

TIP: Na co si dát pozor při zpracování kuřecího masa

Zveřejněno 16. 6. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Můžeme použít i maso krůtí nebo vepřové, všechny varianty jsou dobré jen vepřové o trochu déle dusíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZG6A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZG6A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso kuřecí, vývar kuřecí, kapie červená, cibule, česnek, chilli paprika čerstvá, pasta rajčatová, sojová omáčka světlá, škrob kukuřičný, kmín drcený, cukr, pepř mletý, sůl, mouka hladká, tuk, cibulka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu