Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový salát s majonézou

K letním dnům neodmyslitelně patří večerní rodinné grilování se spoustou oblíbených dobrot. Majonézový rýžový salát se zeleninou a hráškem je skvělou přílohou k masu, ale zachutná vám také jako samostatný pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Gabi1 Gabi1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí rýže a odležení v lednici

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí rýže a odležení v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci ve vroucí osolené vodě vaříme rýži do změknutí, zhruba 14 a půl minuty. Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Krok 3: Uvařenou rýži scedíme, dáme do mísy, přidáme cibuli, promícháme a necháme vychladnout. Krok 4: K vychladlé rýži s cibulí přidáme papriky, rajčata, hrášek, skyr, majonézu a hořčici. Dle chuti přidáme cukr, ocet, worcester, osolíme a opepříme. Krok 5: Salát promícháme a necháme vychladit v lednici. Krok 6: Podáváme jako přílohu k pečenému či grilovanému masu nebo samotný.

TIP: Top 7 - Letní zeleninové saláty - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 6. 2025

Poznámka autorky Gabi1

Bezva příloha k letnímu grilování. Místo cukru a octa lze použít nálev z okurek, tím se salát mírně naředí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový salát s majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Or

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový salát s majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Or

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rýže, cibule, rajče, paprika, hrášek sterilovaný, majonéza, hořčice, sůl, pepř mletý, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu