Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí

Milovníci těstovin a mořských plodů, zbystřete! Tento recept na penne s krémovou omáčkou Alfredo, doplněný o orestované krevety a brokolici, vás přenese rovnou k moři. Čeká vás barevné, chuťově bohaté a výživově vyvážené jídlo, které chutná jako léto.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 10 min

13 min (3 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zvolené těstoviny dáme vařit dle návodu na obalu. Očištěné růžičky brokolice přidáme na poslední 2-3 minuty. Po scezení dáme brokolici stranou a propláchneme studenou vodou. Těstoviny neproplachujeme. Krok 2: Do rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme krevety z obou stran cca 1,5 minuty nebo dokud nezrůžoví, poté je dáme stranou. Krok 3: Do pánve přidáme máslo a na něm restujeme česnek, maximálně ale 1/2 minuty. Jakmile se rozvoní, vlijeme smetanu a přivedeme k varu. Na sníženém stupni tepla vaříme 3 minuty. Vmícháme parmezán a zvolna rozpustíme do hladké konzistence. Krok 4: Do omáčky dáme těstoviny, krevety, brokolici a vše promícháme, aby bylo obalené omáčkou. Dle chuti dosolíme, opepříme a ihned podáváme lehce posypané italskými bylinkami nebo bazalkou a oreganem.

Desatero rad na téma krevety

Zveřejněno 10. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27q3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27q3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Vy máte vždycky talent to vyfotit tak, že se sbíhají sliny. Opět perfektní recept, krevety miluju a naučila jsem je jíst i manžela 😁

AnnBra: :-K Moc děkuji za milý komentář ale můj talent na fotografování je úplně mizivý oproti těm profi-foto ostatních.:-K Také miluji krevety já a kromě syna i celá rodina. :-K Přeji krásný, pohodový a úspěšný den.:-K

Suroviny:
těstoviny, krevety, brokolice, olej olivový, sůl, pepř mletý, máslo, česnek, smetana ke šlehání, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř mletý, sušená bazalka, sušená bazalka, koření oregáno sušené, koření italské bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu