Vafle z přebytkového kvásku
Milovníkům kváskování jistě přijde vhod recept na vafle z přebytků kvasu. Příprava je snadná a vafle jsou všeobecně oblíbené u dětí i dospělých. Kváskové vafle můžete připravit nasladko i naslano a za pár korun tak vykouzlíte skvělou snídani nebo svačinu.
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme v míse. Těsto by mělo být trochu hustší, než je na palačinky.
Krok 2: Hotové těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout na lince, nebo i déle v lednici.
Krok 3: Rozehřejeme vaflovač, potřeme ho kapkou oleje a vafle upečeme dozlatova. Doba pečení závisí na typu vaflovače a množství těsta.
Krok 4: Vafle můžeme podávat nasladko i naslano, u slané varianty ale vynecháme skořici. Dozdobíme podle chuti
Zveřejněno 21. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vafle z přebytkového kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73OoA
Moje poznámka
Vafle z přebytkového kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73OoA
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 2 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 2 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 13 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 56 minutami
Celozrnné housky
Manik před 1 hodinou
Margot koláč s jablky
jestedka před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 3 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 3 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 3 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 14 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 15 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 15 hodinami
Suroviny:
kvásek,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
skořice
Komentáře (2)