Broskvové řezy s pudinkem
Osvěžující broskvový dezert si zamilujeme na první lžičku. Měkounký piškot, lehký nadýchaný krém a broskve v pudinku tvoří dohromady skvělý moučník, kterým pohostíte nejen vaše blízké, ale i návštěvu.
Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 446 kJ / 1 779 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,84 g |
| Tuky | 131,51 g |
| Vláknina | 6,49 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 973 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 95,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny a pomocí ruční metličky postupně vmícháme mouku promíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Těsto vlijeme do pekáčku (23x32 cm) vyloženého pečicím papírem.
Krok 3: Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí.
Krok 4: Hotový piškot necháme na mřížce zcela vychladnout. Můžeme, ale nemusíme, pokapat rumem.
Krok 5: Mezitím co piškot chladne, slijeme broskve a necháme je okapat na sítku. Šťávu uchováme (je jí asi 1,5 hrnku). Okapané broskve nakrájíme na plátky.
Krok 6: Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a smícháme se zakysanou smetanou. Krém natřeme na vychladlé těsto v pekáčku, urovnáme stěrkou a poklademe plátky broskví. Dáme asi na 15 minut do mrazáku.
Krok 7: Šťávu z kompotu nalijeme do hrnce a přidáme k ní stejné množství vody (trochu odebereme stranou) a dle chuti dosladíme. Přivedeme k varu. V odebrané troše vody rozmícháme 2 sáčky pudinkového prášku, vmícháme do vřelé směsi a za stálého míchání krátce povaříme.
Krok 8: Mírně zchladlý, ale ještě roztíratelný pudink nalijeme na broskve. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.
Zveřejněno 14. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové řezy s pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3VJ
Moje poznámka
Broskvové řezy s pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3VJ
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 9 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 14 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 3 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 4 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 5 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 5 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 8 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
kompot broskvový,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
cukr krupice,
šťáva z kompotu,
voda
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0