Vafle z přebytkového kvásku
Milovníkům kváskování jistě přijde vhod recept na vafle z přebytků kvasu. Příprava je snadná a vafle jsou všeobecně oblíbené u dětí i dospělých. Kváskové vafle můžete připravit nasladko i naslano a za pár korun tak vykouzlíte skvělou snídani nebo svačinu.
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme v míse. Těsto by mělo být trochu hustší, než je na palačinky.
Krok 2: Hotové těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout na lince, nebo i déle v lednici.
Krok 3: Rozehřejeme vaflovač, potřeme ho kapkou oleje a vafle upečeme dozlatova. Doba pečení závisí na typu vaflovače a množství těsta.
Krok 4: Vafle můžeme podávat nasladko i naslano, u slané varianty ale vynecháme skořici. Dozdobíme podle chuti
Zveřejněno 21. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vafle z přebytkového kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73OoA
Moje poznámka
Vafle z přebytkového kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73OoA
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 22 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno 3. 8. 2025 08:18:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková cuketová buchta
Dakota před 24 minutami
Kotlíkový party guláš
alan.h před 1 hodinou
Borůvkový kynutý koláč
Jara24 před 1 hodinou
Hovězí guláš se sušenými houbami
radekfiala před 1 hodinou
Salát z polníčku
esstelle před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Mlateli před 2 hodinami
Houbová paštika jinak
KrisZaezemi před 3 hodinami
Honzovy plněné buchty od Uursik
ferda30 před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Majkl2910 před 3 hodinami
Cuketový perník
michaela svancarova před 4 hodinami
Suroviny:
kvásek,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
skořice
Komentáře (2)