Vafle z přebytkového kvásku
Milovníkům kváskování jistě přijde vhod recept na vafle z přebytků kvasu. Příprava je snadná a vafle jsou všeobecně oblíbené u dětí i dospělých. Kváskové vafle můžete připravit nasladko i naslano a za pár korun tak vykouzlíte skvělou snídani nebo svačinu.
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme v míse. Těsto by mělo být trochu hustší, než je na palačinky.
Krok 2: Hotové těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout na lince, nebo i déle v lednici.
Krok 3: Rozehřejeme vaflovač, potřeme ho kapkou oleje a vafle upečeme dozlatova. Doba pečení závisí na typu vaflovače a množství těsta.
Krok 4: Vafle můžeme podávat nasladko i naslano, u slané varianty ale vynecháme skořici. Dozdobíme podle chuti
Zveřejněno 21. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vafle z přebytkového kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73OoA
Moje poznámka
Vafle z přebytkového kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73OoA
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 2 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 3 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 44 minutami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 48 minutami
Těsto na pizzu
Filomenka před 55 minutami
Šunkofleky
veronika_straka před 1 hodinou
Skořicové rohlíčky
Noumik před 1 hodinou
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 2 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 4 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 5 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 5 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 5 hodinami
Suroviny:
kvásek,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
skořice
Komentáře (2)