Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketove lasagne

Cuketové lasagne nabízejí svěží a odlehčenou verzi tradičního pokrmu. Zapečené vrstvy s jemným krémem a zeleninou překvapí vyváženou chutí i jednoduchostí. Doslova perfektní chutná a lehká letní večeře.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací nádobu vymažeme olejem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme. Sýr nastrouháme najemno. Krok 3: Cuketu omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme chvíli vypotit. Přebytečnou vodu vyždímáme.  Krok 4: Na pánvi na oleji orestujeme asi 4 minuty cuketu, přidáme nasekaný česnek a opékáme společně další 2 minuty.   Krok 5: Poté směs stáhneme z ohně, přidáme Lučinu, opepříme a podle potřeby dosolíme. Krok 6: Vrstvu podušené cuketové směsi dáme na dno zapékací, na ni rozložíme pokrájená rajčata a nahoru plátky lasagní. Takto postupujeme do spotřebování všech ingrediencí. Na poslední vrstvy nasypeme najemno nastrouhaný sýr. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Krok 8: Lasagne podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Top 7: Cuketa - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketove lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE0OK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více