Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sendvič „Vegetariánská bomba“

Pokud nepatříte mezi milovníky masa, tento recept si rychle zamilujete. Během chvilky si připravíte chutný a vydatný vegetariánský sendvič, který potěší vaše chuťové buňky a současně zasytí. Je skvělou volbou nejen pro letní období grilování.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme a nakrájíme na plátky. Okořeníme podle chuti, položíme na rozžhavený gril a grilujeme do změknutí. Krok 2: Plátky kozího nebo halloumi sýra ugrilujeme dozlatova, plátky vybraného pečiva opečeme na grilu dokřupava. Krok 3: Nyní můžeme začít skládat sendvič. Na spodní plátek pečiva naneseme Tatarskou omáčku Hellmann´s a obložíme ho čerstvým špenátem. Na něj navrstvíme nasekaná sušená rajčata, plátky čerstvých rajčat, grilovanou zeleninu, a nakonec grilovaný sýr. Jednotlivé vrstvy potřeme nebo pokapeme Tatarskou omáčkou Hellmann’s, která chutě dokonale propojí. Vše přiklopíme druhým plátkem pečiva. Krok 4: Stejně postupujeme i při přípravě zbývajících 3 sendvičů. Krok 5: Sendviče můžeme podávat ihned nebo je zabalíme a vychutnáme při cestování či na výletě.

Zveřejněno 24. 7. 2025

Poznámka autora toprecepty.cz

Pár tipů, jak doladit sendviče k dokonalosti:

1. Příprava sendvičů není složitá. Pokud však chcete, aby byla jejich chuť perfektní, vyplatí se znát několik praktických tipů:

2. Pokud si chystáte sendviče dopředu, vrstvěte jednotlivé ingredience tak, aby se tatarská omáčka nevsakovala do pečiva. Na pečivo tedy vždy nejdříve položte zeleninu nebo plátek sýra, a až poté jej potřete Tatarskou omáčkou Hellmann’s. Díky tomu zůstane křupavé.

3. Abyste zabránili rozmočení pečiva, čerstvou zeleninu po umytí nechte důkladně okapat, nebo ji zlehka vysušte papírovou utěrkou.

4. Máte rádi výrazné chutě? Přidejte k Tatarské omáčce Hellmann’s oblíbené bylinky, koření nebo tenkou vrstvu hořčice, která dodá sendviči ten správný říz.

5. Aby sendvič vydržel co nejdéle čerstvý, zabalte jej do potravinové folie nebo pečicího papíru, zabráníte tak přívodu vzduchu a osychání.

6. Pokud nemáte v plánu sendvič konzumovat hned, uložte jej do lednice nebo chladicí tašky, abyste zachovali jeho čerstvost.

7. Pokud chcete mít sendvič co nejčerstvější a křupavý, Tatarskou omáčku Hellmann’s si zabalte zvlášť a přidejte ji do sendviče až těsně před tím, než se pustíte do jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sendvič „Vegetariánská bomba“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9nNg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sendvič „Vegetariánská bomba“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9nNg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, špenát čerstvý, rajče, rajče sušené v oleji, sýr kozí, koření, tatarská omáčka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu