Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s džemem, Lotuskami a mascarpone krémem

Řezy z ořechového těsta jsou jedním z typických českých moučníků. Tentokrát je však ozvláštní spojení s karamelovou chuti oblíbených sušenek. Ty doplní meruňkový džem a smetanový krém s mascarpone.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměru 23 × 32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 23 × 32 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, ořechy a vše promícháme. Přilijeme olej a mléko s rozkvedlaným vejcem. Opět promícháme, vlijeme na plech, uhladíme a dáme péct na přibližně 20 minut (podle vlastní trouby, zkusíme vpíchnutím špejle). Krok 3: Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté jej rozřízneme na dva dlouhé pruhy, každý potřeme 3 lžícemi džemu a poklademe sušenkami. Krok 4: Uvaříme kávu, přecedíme do hrnečku asi 60 ml a přidáme do ní rum. Pomocí lžičky pokropíme kávou sušenky. Krok 5: Ve šlehací míse ušleháme mascarpone se smetanou a 2/3 hotového krému navrstvíme na pruhy. Zbylou část pak dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na naznačené vršky řezů. Krok 6: Necháme ztuhnout v chladu, můžeme dozdobit ořechy a čokoládovou polevou. Nakrájíme a podáváme.

Zveřejněno 7. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28Qk

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28Qk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, ořechy strouhané, kypřící prášek do pečiva, olej, vejce, mléko, džem meruňkový, sušenky, káva černá, rum, mascarpone, smetana ke šlehání, ořechy, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu