Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 891 kJ / 2 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,60 g |
Tuky | 118,75 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 721 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 282,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný sirup, cukr, špetku soli a za častého míchání zahřejeme.
Krok 2: Přidáme mléko s rozmíchaným kukuřičným škrobem a už za stálého míchání necháme krátce zavařit.
Krok 3: Pak odstavíme a vmíchame na kousky nalámanou hořkou čokoládu, mícháme až do rozpuštění. Směs necháme za občasného promíchání vychladit.
Krok 4: Po zchladnutí vylijeme do zmrzlinovače a přístroj necháme cca 45 minut pracovat.
Krok 5: Pak zmrzlinu přendáme do plastové nádoby s víkem a uložíme ještě na 2-3 hodiny do mrazničky. Pak podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Moje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadný štrúdl
Ivace před 4 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 9 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 15 minutami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 1 hodinou
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
Tonja před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 1 hodinou
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 2 hodinami
Hovězí guláš
dejvi01 před 2 hodinami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 2 hodinami
Suroviny:
mléko polotučné,
smetana ke šlehání,
mléko,
škrob kukuřičný,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
kakao holandské,
sůl,
sirup kukuřičný
Komentáře (5)
Ale pokud vám to nevyhovuje, jsou tady i další recepty, kde se škrob nepoužívá. Tak si jistě vyberete.