Omeleta s cizrnou

Luštěniny Doba přípravy: 10 minut 15 názorů

Luštěniny Doba přípravy: 10 minut 15 názorů

Suroviny 2 porce

cizrna
2 vejce
cibule
kuřecí šunka nebo jiný salám
pepř
sůl
červené kari
2 sušená rajčata
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme uvařenou nebo sterilovanou cizrnu s půlkou malé cibule nakrájenou na měsíčky.

  2. Poté přidáme sušená rajčata nakrájená na kousíčky, kuřecí šunku nakrájenou na drobno, pepř, sůl, červené kari. Na to dáme nerozšlehané vajíčka, osolíme a pomalu necháme zatáhnout.

Poznámka od kuchařky

Zůstala mi troška cizrny, tak mě napadlo udělat toto jídlo. Bylo to pouze ze dvou vajec a najedli jsme se s manželem oba. Jídlo je velmi syté.

Komentáře k receptu Omeleta s cizrnou

  • BILKOVAI BILKOVAI(autor receptu)

    Ivi, jsem ráda, že můj recept Ti byl inspirací a Tvé první setkání s cizrnou bylo pozitivní. Jsem za to opravdu ráda:-K:-)

    Odpovědět

  • Mesic Mesic

    Teda, můžu všem doporučit. Cizrnu jsem doteď nikdy nejedla, koupila jsem plechovku a čekala na vhodný recept :-D a on se objevil dost rychle! Já dala místo šunky vysočinu, ta to pěkně ovoněla a ještě jednu malou papriku nakrájenou na proužky.Už se těším zítra na oběd. 1) bude půlka pracovní doby za mnou a 2) budu mít na oběd tuto pochoutku:-*

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autor receptu)

    Děkuji všem za milé, pozitivní komentáře:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivetko, hned bych vyzkoušela, moc hezký recept i fotky;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    BILKOVAI: tak díky,hodná:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    BILKOVAI:tak dobře, dám na tvá slova, vlastně luštěniny u nás mají dveře otevřené, tak proč se bránit cizrně, že?
    Děkuji:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autor receptu)

    Ivulinko, opravdu se toho neboj. Pokud máš ráda hrášek a fazoli, tak cizrna Ti bude stoprocentně chutnat. Já jsem z ní měla taky strach, ale po vyzkoušení mě nadchla .:-*:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tak že bych si to zkusila někdy s tou cizrnou, neumím s ní moc pracovat,ale toto je krásné:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ivetko, krásná práce...:yes:
    Jen...včera jsem cizrnu držela v kauflandě v ruce, jen abych si přečetla co je psáno na štítku a opět jsem ji vrátila do regálu, nepochybuji o tom, že jde o velmi zdravou věc, ale nemám odvahu ji koupit, snad, kdybych ji nejdříve u někoho ochutnala...:-8

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Taky mám ten tekutý žloutek ráda:-D:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hezký...ukládám, cizrnu mám sterilovanou pořád při ruce, tohle vypadá na rychlou a dobrou večeři :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autor receptu)

    Colombo65, já ho taky miluje a vejce na hniličku taky:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... hmmmmm, ten tekutej žloutek miluju;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    Krásný nápad z jednoduchých surovin:yes: Taky ráda vařím stylem - něco zbylo v lednici, tak vymýšlím, jak to zpracovat:-D A tohle je moc zajímavá kombinace.:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Nikdy jsem neměla odvahu cizrnu uvařit, ale vypadá to faj a bude to určité plné bílkovin :-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna recepty recepty s cizrnou recepty z cizrny recept s cizrnou cizrna recept amoleta s cizrnou omeleta recept recept s czrnou receptu s cizrnou v hodné maso k cizrně jak pracovat s cizrnou cizrnná omeleta s cizrnou