Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedly v bramboráku

Bedly, něžné krásky podzimních lesů, se dobře hledají a v kuchyni se dají skvěle využít. Zkuste bedlové kloboučky osmažit ve vrstvě bramborákového těsta. Za slabou půlhodinku je chutné houbové jídlo na stole.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 463 kJ /
589 kcal
Bílkoviny23,02 g
Tuky11,01 g
Vláknina20,99 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy92,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu brambor nastrouháme na hrubším struhadle, zbytek na jemnějším. Cibuli nasekáme na drobné kousíčky, česnek prolisujeme. Krok 2: Přidáme vejce, koření, mléko, cibuli, česnek a strouhanku. Podle potřeby zahustíme moukou. Kloboučky lehce ze spodní části osolíme a opepříme. Krok 3: Rozehřejeme pánev s tukem (hodně) a lžíci dáme trochu těsta podle velikosti kloboučků v tenké vrstvě na pánev. Na to klobouček a zakryjeme vrstvou těsta. Krok 4: Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme hned na papírový ubrousek a důkladně vysajeme přebytečný tuk. Těsto drží dobře a tím pádem se placičky dobře otáčí.

TIP: Jak smažit bedly

Zveřejněno 29. 9. 2019

Poznámka autorky mika59

Zkoušela jsem dát klobouček do těsta, na spodní stanu lehce těsto a tou stranou do tuku. Na to jsem lžíci dala a pokryla klobouček shora. Taky to jde dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3vR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3vR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

došlo pošesté - fakt mě to nebaví

Marie Svarcova: Milá paní Švarcová, nechápu, v čem je problém. Zkuste si vypnout oznámení, nebo se obrátit na paní správcovou. Já žádné potíže s komentáři nepozoruji. Hodně štěstí a kuchtění zdar!
KK

Nechápu proč mi už 5x došel komentář a odpověď na něj k tomuto receptu když jsem recept já nepsala ani nezveřejnila. Byla bych moc ráda kdyby to přestalo. Děkuji za pochopení , M. Š.

Marie Svarcova: Hezký den, Maruško, upozornění možná dorazilo pro to, že máš zapnuté sledování komentářů, dříve jsi zde komentovala, tak se domnívám, že to může být z tohoto důvodu... Zároveň dalším komentování se zvyšuje četnost chodících upozornění. Tato funkce lze vypnout tlačítkem pod okénkem psaní komentáře -> "Sledovat komentáře e-mailem"

Vypadá to skvěle, dnes jsme vybedlovali les a už se nemohu dočkat, až to zkusím. Těšte se na UPGRADE! a foto🤠😋

karel_koutnik: Karle moc jste mě potěšil. Jsem ráda, že chutnalo a ten šmrnc je jasný, každý tu chuť máme trochu jinak. Děkuji za milou zprávu. 😉🥰 A děkuji za pěknou fotku.

mika59: To jsem se nadlábl. Pravá Koutnická pochoutka. Vaše bramboráčky jsou esteticky lepší, ale i ty moje byly chuťově vynikající. Děkuji za perfektní recept. 🍽️😋

Harry1957: Popravdě ani nevím co napsat. To, že se vám to nepovedlo, nemusíte urážet důchodce a používat slova jako klamavá reklama. Myslím, že na fotce je jasně vidět hotové bramboráky. Mrzí mě to, ale s tím už nic neudělám. Přeji vám vše dobré.

Harry1957: Milá Harry, mně se vůbec nelíbí Vaše nepěkné vyjádření, tedy spíše poměr "důchodci-nevědí co s penězi". A "věrohodnost" a "klamavá reklama" jsou pojmy velmi často používané v médiích, ale sem se vůbec nehodí.

Harry1957: Dobrý den, k receptu se jistě sama ráda autorka vyjádří, nicméně musím se za tým TR vyjádřit k Vámi zmíněné nevěrohodnosti webu. Toprecepty jsou až dá se říct rodinná komunita, kdy uživatelé navzájem komunikují, přidávají recepty, komentáře, diskutují, radí si, apod. V tomto ohledu tedy nevidím na potřebě registrování se žádný problém, ba naopak, můžete jako registrovaný uživatel nejen komentovat, ale také přidávat své recepty a fotografie. Je mi líto, že to na Vás tak působí, snad TOPkám dáte šanci :-K

Vůbec nechápu proč, aby někdo chtěl přidat komentář se musí registrovat ??? To samo o sobě vypovídá o věrohodnosti webu. Zkusila jsem bramboráky s bedlou podle uvedeného receptu, který si někdo vycucal z prstu... neuděláte absolutně nic, jen kaši na pánvi a bude vás to stát kromě nervů mnoho peněz. Asi bych to doporučila nejlépe pro důchodce, kteří nevědí co s penězi ???? zamyslete se nad touto klamavou reklamou...

výborné bedle , doporučuji

:-)skvělý nápad, loni jsem je dělala ale letos jsem bedle ještě neměla <3:-K

Zajímavý nápad ,jdu do lesa a pokud najdu bedle,určitě vyzkouším...jen nejsme zvyklí dávat do těsta cibuli ,tak tu asi vynechám ....jinak super :-):yes:

Mě by nenapadlo usmažit bedly v brambortěstě:-8:-K

Eja57: :-);-)

rihana: ;-):-K:-K

"Bedle":yes::yes::yes: :-8:-8
A jsem za šaška:-O ale fakt tam byly "bedle" a to se mi líbilo:-8

Dobrý nápad. :yes:

Tématické fráze:
bramborák z z bedel, jak usmazit bedly, bedla jedlá na bramborak

Suroviny:
brambory, vejce, cibule, česnek, mléko, strouhanka, mouka hladká, majoránka, pepř mletý, sůl, kmín celý, houba bedla, sůl, pepř mletý, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu